Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Aroniahäck - fler plantor

Hej

Vi har precis flyttat in i ett hus som har en aroniahäck som löper runt halva tomten. Vi planerar nu att plantera så att den löper runt hela tomten.

Hur många plantor sätter man meter? Hur höga plantor finns att få tag på? Har du någon uppfattning om vad cirkapriset är?

Tack på förhand!

/Mattias

Odla svarar:

Hej

Aronia finns i flera olika namnsorter, så kanske ni kan fråga den som bodde där förut om de vet vad just er aroniasort heter. Detta för att få ett enhetligt utseende. Köp alltid friska E-plantor!

Du kan antingen starta med så kallade häckplantor som troligen måste beställas via plantskolan eller så kan du köpa större, krukodlade buskplantor om du vill ha färdigt snabbare. De senare är naturligtvis dyrare men du vinner flera år. Ring runt till plantskolorna och be om offert. Beroende på vilka du startar med behöver du 3 eller 2 aroniaplantor per meter.

Det finns även ett tredje alternativ, och det är färdig häck. Den kommer i meterlånga containers och är redan "färdig", bara att plantera hela raden av aroniaplantor på en gång. Men smakar det så kostar det. Sådana häckar kan beställas till exempel från Tönnersjö Plantskola i Halmstad, som också kan tala om vad priset blir.

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB