Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Årets nobelfest

Hej Sylvia!
Jag vill börja med att tacka för alla intressanta artiklar du har skrivit på Odla.nu. Det är mycket inspirerande läsning.

Jag har en idé på en artikel som jag hoppas Du (eller kanske någon annan på Odla.nu) kan spinna vidare på.

Jag blev väldigt intresserad av blomsterarrangemangen som Gunnar Kaj gjorde till årets nobelfest. De var så otroligt vackra att jag har sökt febrilt på nätet efter bilder och framför allt sortnamn på de växter han använt. Men det enda jag har hittat är övergripande, svepande beskrivningar om att han har använt amaryllis och brudslöja...

Han använde en annan lökväxt också med blå klockor som var ganska hyacintlika men lika långa och gracila som amaryllisarna, som jag inte lyckats hitta någon information om.

En faktaspäckad artikel med några härliga bilder på varje växt skulle vara en ren dröm att få läsa.

Mvh / Morgan, "tante morgan" på odlas forum

Odla svarar:

Tyvärr var jag inte bjuden, så jag kunde inte heller göra någon reportage! :-)

I år liksom alla tidigare år, är blomsterutsmyckningen skänkt av den italienska staden San Remo, där Alfred Nobel tillbringade de sista åren av sitt liv. Totalt dekoreras konserthuset med cirka 13.000 blommor.

Även Blå hallen i Stadshuset utsmyckas med av blomster från San Remo, men här "bara" med 10.000 blommor, gröna kvistar och blad.

Blomsterarrangemanget vid banketten var nedsänkt i mitten på bordet. Gunnar Kaj hade varit mycket sparsmakad i år. Av bilderna kan man konstatera att det är amaryllis 'Trentino' som används. Se min artikel om amaryllis, där har du bild på 'Trentino'.

Den blåa heter Triteleia laxa 'Queen Fabiola', glödlilja på svenska, och den vita som bildade basen nertill är alldeles riktigt en dubbel sort av brudslöja, Gypsophila paniculata, ev. sorten 'Festival Star' eller någon liknande sort.

Hoppas detta svar hjälper dig, då jag inte kan skriva en artikel då jag inte har sett det live och därför inga bilder har heller.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB