Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ardisia

Hej,
köpte en ardisia i vintra.s Den har varit fin ända tills nu. Blommor och blad började skrumpna. Hur kan man göra för att rädda den. Har planterat om den och ställt den ljust, inte direkt i soljus.

Mvh
Eva

Odla Svarar: 

Den vill gärna ha det lite svalt och inte alltför torrt. Ge den en ljus plats men inte direkt i sol. Har du ett svalt (12-15°) uterum som dock inte blir väldig kallt så skulle den trivas i ett sådant.

Annars ha den på en sval fönsterbräda utan påslaget element under. Och så duscha då och då så att den inte torkar. Den har tydligen tagit illa vid sig för omplanteringen, kanske gillar den inte den nya jorden eller något sådant, men den är inte så kräsen, kalk gillar den dock inte.

Vattna med kalkfattigt, mjukt vatten, gärna regnvatten, när jorden torkat lite lätt. Häll svag dos av krukväxtnäring i vattnet under hela växtperioden. Vintertid ges ingen gödning och ju svalare plats växten står på desto mindre vatten vill den ha.

Sylvia