Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Är min rosenbuske död

Är min rosenbuske dödHejsan!
Vi flyttade en underbar gammal ljusrosa doftande rosenbuske i mars när det började bli varmt. Först klippte jag ej ned den så mycket, men efter det rådet, klippte jag ned den till ca 20-30 cm. Nu är det slutet av maj och den har fortfarande inte tagit sig. Jag förmodar att jag var dålig att vattna efter omplanteringen.

Vågar jag hoppas och vänta att den tar sig eller är det för sent? Kan jag göra något för att rädda den eller är det bara att gräva upp och slänga? Kanske ska jag vänta till nästa vår?

Mvh
Weronica

Odla Svarar: 

Vänta, absolut! Om den är på egna rötter, så kommer det rotskott om rötterna inte har torkat ut.

Men, om den inte var på egna rötter, kommer du istället att få den vildros, som de ädla grenarna var påympade, om nu inte några grenar ovanför ympen lever.

Sylvia