Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Är det snigelägg

Hej!
I går köpte jag 10 st stora höstaanemoner á 98:- i en ansedd plantskola här i Uppsala.  I min totala iver att få de vackra blommorna i jorden så nonchalerar jag alla de gul-vita kulorna om 5 mm som finns i jorden. De gick att knäppa sönder och det var geggigt inuti. "Skalet" var dock relativt hårt. Är det nu snigelägg eller någon form av näringskulor jag "drabbats" av? Ska även åka till plantskolan i eftermiddag för att fråga men jag är väldigt tacksam för ett second opinion från er.

Mvh Cecilia i Uppsala

Odla Svarar: 

Det är sannolikt snigelägg av spansk skogssnigel. Genom att den statliga växtinspektionen avskaffats som handelshinder sprids nu mördarsnigeln genom plantskolorena på importerade växter. Försök att få bort alla ägg och jaga sedan bruna små sniglar i höst för de kläcks nu i september och övervintrar som färdig snigel. Det är nog ingen mening att anklaga plantskolan eftersom det är helt lagligt att ta in smittat material. Det år så EU vill ha det.

Göran