Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Är Blåregn giftig

Hej Sylvia.
Vi har ett stort Blåregn på våran altan. Den är jättestor och med massor med blommor varje år.

Min fråga till dig är om den är giftig. Vi har en dotter på 1 år som är väldigt nyfiken, men är hela trädet giftigt eller kanske bara blommorna.

Tacksam för svar.
Hälsningar Linda

Odla Svarar: 

Den finns inte med på Giftinformationscentralens växtlista http://www.giftinformation.se/AlphaList_vaxt.asp?CategoryID=6225, kanske för att den är något ovanlig i svenska trädgårdar. Men många av ärtväxterna är något giftiga, så man ska inte låta barn tugga på blad eller blommor på blåregn. Som tur är så är de ju högt uppe, så barn når dem vanligen inte. Man kan plocka bort sådana grenar som växer i räckhöjd.

Sylvia