Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Apträd/monkey puzzle tree

Hej!
Jag reste i Europa i somras och träffade på flera Monkey Puzzle Trees - apträd på svenska? - och nu undrar jag om de går att odla i Sverige, närmare bestämt i Stockholm? Eller är det helt omöjligt?

Tacksam för svar.
Josefin

Odla Svarar: 

Apträd säljs i välsorterade plantskolor även hos oss, men tyvärr är den inte så där jättehärdig. Jag har dock sett hyfsad stora ex. i kustlandet i Skåne och Halland, där det är milda vintrar och sandig jord. Vågar inte lova hur den skulle gå i Stockholm, men hör med Zetas i Kungens kurva, de har (haft) den till salu så de borde veta. Annars kan man odla den i en stor kruka som man övervintrar ljust, svalt och frostfritt.

Sylvia