Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Äppleträd från kärna

Hej Sylvia!
Min son 6 år, lyckades få en äppelkärna att gro hemma i köket och har nu växt till sig till ca 20 cm. Fantastiskt kul, särskilt nu när vi köpt vårt livs första hus som vi skall flytta till i december. Vill nu veta vad jag skall göra i väntan på att plantera det i vår trädgård till våren. Den har stått ute på balkongen hela sommaren och stortrivs. Nu börjar det bli kallt och bladen gulnar samt faller av.

Skall jag ta in den i värmen eller skall den stå kvar ute hela vintern.

Tack på förhand. Nisse

Odla svarar:

Kul med ett eget äpple! Ibland blir det bingo och det är goda äpplen på den, men skulle de inte vara goda, kan man ympa in nya sorter i den så småningom.

Bor du i södra Sverige där det inte blir hård frost så kan den ev. klara att vara ute hela vintern om du antingen gräver ner krukan i marken och skyddar själva plantan med vinterskyddsväv eller ställer den i en frigolitlåda intill en "varm" vägg med rötterna ordentligt skyddade med torra löv och med vinterskyddsväv över plantan. Se till att den inte torkar ut under vintern, bara.

Annars kan du ta in den om du har ett utrymme som inte blir så varm, som ett garage, bod e.d. med några få plusgrader under vintern. Låt den gärna tappa bladen först ute. Du får passa så den inte torkar ut under vintern, men den behöver inte mycket vatten då, bara så rötterna inte torkar.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB