Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Äppelträd (Åkerö)

Hej!
För ungefär 8 år sedan planterade min sambo ett äppelträd (Åkerö) i trädgården. Jag flyttade hit för två år sedan och undrade då varför äppelträdet såg så ynkligt ut. Min sambo är inte så mycket för trädgårdsskötsel, sade att han inte visste och att han inte gjort något särskilt för trädet sedan han planterat det. Jag har gödslat, beskurit, vattnat, och luckrat upp jorden runt stammen för att få det att växa. Skillnaden jag märkt är att det börjat skjuta nya skott längst ner på stammen, men grenarna i kronan växer fortfarande blygsamt. Vi bor vid zon 3-4.

Hur ska jag fortsätta skötseln? Hjälper det att kalka? När jag luckrade jorden med en grep - kan jag då ha skadat rötterna?

Skulle bli mycket tacksam för svar!
MVH
/Angelica

Odla Svarar: 

Nej du har inte skadat rötterna men trädet har fått mera näring och "valt" att börja om från början. Du får ta bort skotten på stammen och hoppas att kronan börjar växa i stället. Trädet har i alla fall reagerat på din behandling. Möjligen kan en toppning av de svaga grenarna stimulera till att nya skott sätts i kronan. Kalkning har ingen betydelse. Hellre NPK-gödsel.

Göran