Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Äppelträd

Hej!
Vi har fyra äppelträd på vår tomt, varav tre av dem blommar på våren och ger normalt med frukt medan det fjärde som ligger på östra sidan varken blommar eller ger frukt (OK då två äpplen i år).

Vi har bott här i fyra år och år närmaste grannen säger att just det trädet inte hade gett någon frukt åren innan vi tillträdde. Vi har beskurit träden efter konstens alla regler 2006 och nu i höst. Vår beskärare såg att trädet var ganska kraftigt angripet av "fruktträdskräfta" och att det skuggades ganska mycket av grannens  (jättestora) äppelträd och i övrigt av läget i förhållande till fastigheten. Vi behöver råd om hur vi skall få det att blomma och ge frukt.

Hälsningar
Per-Erik

Odla Svarar: 

Det kan bero just på kombinationen av kräftan + skuggan. Har ni möjlighet att anlita en s.k. arborist/trädvårdare (se Gula Sidorna) som kan komma och bedöma trädet på plats och säga vad som är bäst att göra? Det är svårt för mig att säga utan att ha sett varken trädet eller omgivningen. Ni kan dock försöka kalka och gödsla det (Algomin e.d.) nu på våren + vid midsommartid och se om det hjälper, men knoppämnena utvecklas ju redan på hösten året innan, så det kanske inte visar sig ännu i år.

Sylvia