Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Äppelproblem

Jag planterade två äppelträd (jag tror sorten heter Wealthy) för ca 10 år sedan. Efter några år bar de frukt, ca 60 äpplen på varje träd. Sedan började ett av träden bära mindre och mindre frukt. Det blir massor med blommor. Blommorna är fina i början men kronbladen blir bruna och vissnar fort. Klasarna faller av innan karten utvecklats och det återstår ca 10 äpplen som blir fina.

Nu börjar samma fenomen att uppenbara sig på det andra trädet som bara fick ca 20 äpplen i år. Vad är problemet? Går det att göra något åt det?

/Lars

Odla svarar:

Hej

Det finns många marodörer som kan gå på äppelträd men skadorna som du beskriver liknar de som äpplestekeln gör, det vill säga bruna blomblad och fallande kart. För att konstatera om det är detta skadedjur så kan man använda vita klisterskivor på våren, från det att blomningen börjar.

Tyvärr är bekämpningsmedlen enbart för yrkesodling så det finns inte så mycket man kan göra hemma. Städa dock noga bort fallfrukt och blad under äppelträdet och lämna heller inga fruktmumier kvar på ditt äppelträd.

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB