Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Äppelblomsmask

Jag har ett familjeäppelträd som varje vår när det blommar har "någon invånare" som äter upp blommen så det inte blir mer än en handfull äpplen. Vad är det? Och vad kan jag göra? Hjälper det att spruta med något? Vad i så fall?

Tacksam för svar,
Margareta.

Odla Svarar: 

Det är nog rönnbärsmal och dess larver som du har. Den är den vanligaste marodören när det gäller äpple. I praktiken kommer man inte åt rönnbärsmalen som amatörodlare, för vi har inte tillgång till de medel som proffsen använder. Så det gäller att försöka med feromonfällor som dock inte är särskilt effektiva, men bättre än ingenting...

Sylvia