Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Apelsin - Klementinträd

Jag har lyckats odla både apelsin- och klementinträd, så nu undrar jag vilka som är vilka? Jag har nämligen några som har runda blad och andra som växer som träd och har långa och smala blad.

Hur ska jag sköta dem och kan man lyckas få frukt på dem?

Mvh Maria

Odla Svarar: 

Den med långa, smala blad bör vara apelsin.

Om du har lyckats få dom till trädstorlek, så sköter du dom säkert alldeles rätt. Man kan ha dom ute på en varm, lugn plats under sommaren. Man får bara se till att vattna och gödsla så de mår bra. Om de skulle behaga blomma då, blir blommorna förhoppningsvis befruktade av besökande insekter. Annars får du leka bi själv med hjälp av en liten pensel som du för över pollen från blomma till blomma. Då kanske det blir en och annan frukt också.

Sylvia