Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Annorlunda ros

Hej.
På alla hjärtans dag så fick jag en ny och väldigt annorlunda ros av min sambo. Detta var en snittblomma och har stått i en vas fram tills idag. När jag skulle slänga ut den så visade det sig att det hade kommit en massa smågrenar med blad på, som det gör på buskarna på våren. Jag har knipsat av dem och satt dem i vatten i hopp om att det skall komma rötter på. Gör jag rätt? Finns det någon möjlighet att man kan få sådana små skott att kunna växa upp till en fin buske? När min sambo köpte rosen så var den så ny att det inte ens fanns något namn på den. Den var mörkröd i grundfärg på kronbladen och sen såg den ut att vara lite melerad av en ljusare röd färg. Finns det något namn på den?

Hoppas att ni kan hjälpa mig.

Susanne

Odla Svarar: 

Jag har själv lyckats få rötter på en sådan ros som börjat växa i vas, så du ska självklart försöka. Pröva dels med ett sådant där nytt, mjukt skott (ta med kragen!), låt också rosen stå kvar i vatten. Kvistar av Salix (pil) i samma vatten kan hjälpa till så att det snabbare kommer rötter. Sedan kan du plantera den i kruka och senare kanske ut.

Sylvia