Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Anlägga grusgång

Hej! Jag undrar om det är lönt att göra en grusgång till entrén. Precis bredvid står det ett stort lärkträd som fäller alla sina barr på hösten. Kommer barren att åka ned i grusgången och förmultna och sedan vara grogrund för frön och ogräs? Jag har blivit rekommenderad att ha markväv i botten och ovanpå ett lager cirka 10 cm med stenmjöl och ovanpå det ett lager med singel cirka 3 cm. Låter det som en bra planering? Kan det vara ok att lägga stenmjölet nu i höst och sedan låta det vara till på våren mao låta fötter som går på gången stampa till gången. Tacksam för snabbt svar då tjälen snart tar vid.

Med vänlig hälsning Marina

Odla svarar:

Hej!

Planeringen här låter annars bra, det enda som är orosmomenten här är lärken. För den kommer ju att fälla sina barr på grusgången och barren förmultnar och blir grogrund för frön och ogräs.

Ett alternativ för grusgången vore kanske att lägga gången med marktegel utan "sömmar". Då är det lätt att bara sopa undan lärkbarren och lägga dem i komposten.

Annars jobbar du på liknande sätt som om du skulle lägga dit grus som avlutning, förutom att det sista lagret ska då vara sättsand och sedan marktegel. Här finns en bra instruktion för att lägga gång med marktegel.

Kanta gärna gången mot gräsmattan i samma nivå så att du kan köra med gräsklipparen på kantningen och slipper använda trimmer.

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB