Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Anlägga en Tallhäck

Undrar om det kan gå bra att anlägga en tallhäck. Av alla frågor och svar har jag inte sett till något om tall. Men varför inte när det ju finns granhäck. Tall trivs ju dessutom på mager jord. Ska tallhäcken i så fall skötas som en granhäck?

J K

Odla Svarar: 

Jag tror inte det är en så bra idé. Den inhemska tallen, furan, har en helt annan karaktär än granen: den växer med en tjock, kraftig stam och grenar sig endast uppe i toppen. Om man klipper den så blir det inte mycket bättre för det, bara missväxt. Men om man väljer småväxta tallar typ Pinus densiflora 'Globosa' eller andra dvärgformer, kan man ju förstås plantera en lång rad sådana så att de bildar en häck.

Sylvia