Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Angripna känguruäpple

Vad är det som angripit mina känguruäppelblad? De vissnar i förtid. Kan inte se någon ohyra på dem alls.

Har drivit upp känguruäpplen i 7 års tid och aldrig haft detta problem med dem. De har blivit stora och frodiga med fina blå blommor och sedermera frukter som jag har tagit frön ifrån. Växer från maj till och med slutet av september/början av oktober. Har haft dem i stora krukor och även planterat i trädgården, där de blivit ca 2,5 m höga utan minsta fläckar.

Yttersta toppen på grenarna har nu på en del mjuknat och skrumpnat. I år har något hänt, trots att jag skött dem på samma sätt som alltid. Enda skillnaden kan vara att det regnat mycket i sommar, något annat kan jag inte hitta. Hoppas Du har någon idé om vad orsaken kan vara.

Tack på förhand!

/Britt

Odla svarar:

Jag skulle tro att det just är det myckna regnandet som fått den att må pyton. Försök ha dem så att det inte regnar på dem och vattna inte heller mycket.

Känguruäpple, Solanum laciniatum, är en släkting till potatisblomman. Den har också blåa blommor, växtsättet är buskigt. Den har djupt flikiga blad, tål blåst ganska bra, tål även mindre frostknäppar (-5). Måste in för övervintring, svalt 1-10 plusgrader) och gärna ljust. Kan lätt frösås om på våren om man fått frukt och inte vill övervintra den. Frukterna är giftiga!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB