Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Angripet persikoträd

Mitt persikoträds blad skrynklade ihop sig och blev alldeles bubbliga, dessa är orangeröda, sedan svartnade bladen och torkade ihop. Tog med mig ett blad till en välkänd växtfirma och trädgårdsmästaren där sa att det var näringsbrist och att jag skulle borra hål i marken där grenarna slutar och hälla i blåkorn. Detta har inte hjälpt alls och jag tror nog att det är någon sorts angrepp, men vet inte vad jag ska göra.

Jättetacksam för svar, jag är jätterädd om trädet som är ca 15 år gammalt och aldrig drabbats av något dylikt förut.

/Gia

Odla svarar:

Hej

Nej, det är inte näringsbrist som ditt persikoträd har drabbats av, även om det också kan förekomma, det är den mycket välkända krussjukan på persika, en svampsjukdom alltså. Du kan läsa mer här: Krussjuka (http://www.odla.nu/artiklar/ute/frukt-och-bar/krussjuka-pa-persika/)

Det är viktigt att man i görligaste mån plockar bort angripna blad direkt och bränner dem eller skickar med soporna, lägg dem inte i komposten.

Bra är också om persikoträdet har det bra genom gödsling och vattning och att det står i god jord. Man kan pröva med medel som Biolan och Biobalans. Man kan också försöka förebygga krussjuka genom att kalka med dolomitkalk på våren, strax innan bladsprickningen. Vissa kommersiella odlare använder dessutom svavelsprutningar, men det kanske inte behövs i hemmaträdgården?

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB