Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Angripet av mördarsniglar

Hejsan!
Det här blir min andra sommar på ett ställe som är angripet av mördarsniglar. Förra sommaren accepterade jag att min sambo, som bott här länge, sa att det inte gick att odla några grönsaker för sniglarnas skull. I år känner jag att jag vill prova i alla fall. Har alltid haft en liten täppa med sallad, morötter, dill, persilja, purjolök och vanlig gul lök.

Är det lönlöst att testa? Vad gör jag för att hålla sniglarna borta så mycket det går?

Agneta

Odla Svarar: 

De årsgamla sniglarna börjar visa sig i maj. Man kan se gnagen. De är nattaktiva så jaga dem med ficklampa. De kan förflytta sig långt i gryning och skymning. De lägger ägg i juli och sedan kommer en ny generation som övervintrar. Jaga dem nu i vår. Det är enda sättet.

Göran