Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Angripen eukalyptus

Hej

Jag har en eukalyptus, ett par meter hög, som jag frösådde för några år sen.Den står inne vintertid, men på sommarhalvåret står den ute i kruka. Nu har jag upptäckt att den angripits av något. Först tyckte jag att den var översållad av sköldlöss, men vid en närmare titt tror jag det är något annat. Det är allt ifrån gröna vårtor till torra bruna krustor. Jag ser inga ägg eller larver och det är inget kladd, som det blir av löss. Vad är det för något? Smittar det till andra växter?

Är det bara att slänga trädet? Eller är det värt att göra ett försök med att klippa ner det, plantera om det i en större kruka och låta det stå ute över sommaren?

Nuvarande krukan är alldeles för liten och den har stått lite torrt under vintern.

/Åsa

Odla svarar:

Hej

Jag har lite svårt att se eftersom bilden är liten och mörk, men jag tror nog att det är sköldlöss på din eukalyptus i alla fall. Det finns olika sorter och de brukar inte utsöndra kladd särskilt mycket. Läs mer om sköldlöss här: Hjälp - sköldlöss

Om lössen inte sitter på eukalyptusens stammar eller om du lyckas helt klippa bort den delen på din eukalyptus där de finns, så tycker jag att du kan pröva att byta jord och ha eukalyptusen ute sedan. Placera dock inte den intill andra växter innan du är säker på att alla lössen är borta!

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB