Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Angrepp på syrénbuske

Har upptäckt något sorts angrepp på vår 4-5 m höga och lika breda syrénbuske. Under grenutskott och i sprickor i barken sitter klungor av ca 1/2 mm stora brunsvarta blanka skalbaggsliknande djur. Ser nästan ut som små blanka svarta glaspärlor! Granne med syrénen står en hagtorn och en forsythsia som också har fått ta del av angreppet om än inte så omfattande som hos syrénen.

Vad är det för något, vilken skada orsakar det och hur blir man av med det?

Plantskolan rekommenderade behandling med PYRSOL emulsion efter att ha gjort bedömningen att det skulle vara blodlus. Angreppen ser dock inte alls ut som den blodlus som går att finna på följande sida: Blodlus

Vid behandling med PYRSOL rekommenderas varm väderlek varför jag skulle vara oerhört tacksam för svar snarast möjligt om nu PYRSOL är en lämplig behandling mot mitt angrepp!

Vänliga trädgårdshälsningar Ann-Sofie Hallberg

Odla svarar:

Det finns många olika bladlusarter, av vilka blodlus är en. Även här varierar utseendet, så det är stort omöjligt att säga vad de är utan att ha sett dom. Men någon lus är det nog, så behandlingen biter nog på dom vilka de nu är. Den bästa tiden för bekämpning är i månadsskiftet juli-augusti då alla löss har krupit fram och sitter väl exponerade. Spruta vid varmt väder med 0,05% Pirimor (om den finns att köpa för privatpersoner, jag är osäker) eller det medlet du blev rekommenderat.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB