Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Angrepp på Avenbok

Hej!
Jag planterade en avenbokshäck för 2 år sedan. Den växer fint och trivs bra. Men jag har precis upptäckt att den har blivit angripen av något som gör att toppgrenen torkar och dör! Det börjar med att toppgrenen torkar och sedan blir det svarta fläckar på den. Vad kan man göra åt detta? Spruta? Jag vill gärna att den ska växa ungefär 50cm till. Vill inte gärna klippa av toppen.

Mvh
Catarina

Odla Svarar: 

Det kan vara monilia, grentorka. Det är en svampsjukdom.

Om nu toppgrenen har torkat och dött så växer den ju inte mer. Ni får göra en "falsk topp" genom att binda uppåt en lämplig sidogren, så att man kan ta bort den torra toppen. Är den helt torr kan man ta bort den direkt, men är den grön nertill så ta bort bara den torra delen och vänta hellre med resten till under JAS-perioden med att ta bort toppen, juli-augusti-september, då de har bästa förutsättningarna att återhämta sig från ingreppet.

Sylvia