Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Änglatrumpeten inomhus

Hej!
Jag är helt grön(ursäkta) på det här med växter, så jag måste få fråga: jag har en änglatrumpet som jag fick i samband med flytt i juni/juli, den var bara ett litet skott då men har växt på sig bra nu till c:a 1 meter, och skall nu till att blomma, problemet är att det börjar bli kallt om dagar och nätter (jag bor i lägenhet i Bollnäs, hälsingland, har balkong i söderläge) och det är stor risk för frost, (har faktiskt redan varit minusgrader här flera nätter i rad) vad skall jag göra? Kan jag ha den inomhus i rumstemperatur tills den blommat klart? Eller ska jag ta den till källaren? Vad är det kallaste den klarar av?

Jörgen

Odla Svarar: 

Den klarar just inga minusgrader alls, -1 i sin höjd. Så ta in den i bostaden, så ljust som möjligt (extraljus med lysrör e.d.) och låt den blomma klart, sedan kan du ha den i källaren. Vattna i källaren bara enstaka gånger under vintern, så att den inte skrumpnar helt. Klipp lite på våren vid behov, byt jord och ta fram den igen i ljuset.

Här kan du läsa mer:
http://www.odla.nu/artiklar/trumpeter.shtml

Sylvia