Änglatrumpet på balkongen?

Iréne

Fick en liten änglatrumpet i våras som jag satte i en kruka på balkongen. Nu är den drygt 2 m hög och har nyligen fått en del blomknoppar.

Vad ska jag göra med den nu till vintern? Har ingen vinterförvaring utan den måste stå kvar på balkongen. Kan jag skära ner den och linda in den med något samt ställa hela krukan i en frigolitlåda?

Undrar också vad det kan vara som har ätit på bladen, fullt med hål? Ser ut som om någon sorts larv varit där men jag har inte hittat någon.

Mvh Iréne

Odla Svarar: 

Att förvara änglatrumpet på balkongen går inte, den tål ingen frost alls. Det har visserligen kommit en fiffig sak att förvara sådana här växter i, Plant in Pod, om man vill bekosta sig en sådan. Kolla här: Plant in Pod (http://www.odla.nu/artiklar/ute/ovrigt/plant-in-pod/). Jag har inte prövat men den kanske kan fungera. Annars får du ta in den helt enkelt, svalt och ljust.

Hålen på bladen orsakas vanligen av tvestjärtar, de bor i eller under krukan på dagen och kalasar på natten! Om du tar in krukan så kolla noga att de inte flyttar in också!