Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Änglatrumpet på balkongen?

Fick en liten änglatrumpet i våras som jag satte i en kruka på balkongen. Nu är den drygt 2 m hög och har nyligen fått en del blomknoppar.

Vad ska jag göra med den nu till vintern? Har ingen vinterförvaring utan den måste stå kvar på balkongen. Kan jag skära ner den och linda in den med något samt ställa hela krukan i en frigolitlåda?

Undrar också vad det kan vara som har ätit på bladen, fullt med hål? Ser ut som om någon sorts larv varit där men jag har inte hittat någon.

Mvh Iréne

Odla svarar:

Att förvara änglatrumpet på balkongen går inte, den tål ingen frost alls. Det har visserligen kommit en fiffig sak att förvara sådana här växter i, Plant in Pod, om man vill bekosta sig en sådan. Kolla här: Plant in Pod (http://www.odla.nu/artiklar/ute/ovrigt/plant-in-pod/). Jag har inte prövat men den kanske kan fungera. Annars får du ta in den helt enkelt, svalt och ljust.

Hålen på bladen orsakas vanligen av tvestjärtar, de bor i eller under krukan på dagen och kalasar på natten! Om du tar in krukan så kolla noga att de inte flyttar in också!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB