Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Änglatrumpet, Brugmansia

Änglatrumpet, Brugmansia
Jag vet att blomman är giftig men hur giftig?

Räcker det med att om man fått växtsaft eller tagit på blommorna med handen och slickar på handen? Eller måste man äta av blomman eller fröna för att bli förgiftad.

Tacksam för svar. Tvåbarnsmor(2 och 6 år) med tre st. Änglatrumpeter.
(Bör jag ge bort blommorna eller kasta dom)?
Hälsn/Madeleine

Odla Svarar: 

Man måste inte äta av dom för att bli förgiftad. Barn har tagit i bladen och stoppat handen i munnen sedan eller sugit på blommorna och blivit "höga". Om de leker under en blommande växt kan den orsaka förvirringstillstånd på grund av doften. Så jag tycker att du ska lämna bort växterna till någon annan tills barnen är lite större och det går att förklara för dom att inte ta i växten.

F.ö. så tycker jag att alla, särskilt småbarnföräldrar, borde läsa denna bok: http://www.odla.nu/arkiv/rec/91-574-5908-8.shtml

Sylvia