Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Änglatrumpet + andra växter = ?

Jag undrar om änglatrumpeten kan "ta över" när det gäller andra växter, när vi hade trumpeten i vardagsrummet märkte vi att minst två andra blommor började vissna. Kan det bara vara slumpen eller är det trumpeten?

Jag undrar även hur farlig den är, läst lite här och där att den är giftig. Är det så man inte borde ha den i till exempel sovrummet på grund av det eller är det enbart frön och avbrutna kvistar som är farliga?

Carolin

Odla Svarar: 

Både änglatrumpet och änglabasun är giftiga och kan orsaka förvirringstillstånd om man tagit i eller sugit på dem, men framför allt är fröna mycket giftiga.

Blomdoften kan verka narkotiskt på känsliga personer. Så det är helt möjligt att de även påverkar andra växter med de alkaloider de utsöndrar. Växterna bör därför helst odlas i utemiljö och inte alls där det finns barn eller nyfikna hundvalpar!

Sylvia