Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Änglatrumpet

Hej
Det är första året för mig att äga en änglatrumpet, den är jättestor, tung. Hur förvarar jag den inför vintern, vad bör jag göra, vattna, gödning, beskärning. Kan den stå ute, om jag täcker den.

MVH
Marita

Odla Svarar: 

Nej, den kan inte stå ute även om du täcker den.

Om den är så stor att du inte får in den i något förråd som håller ca. 10 plusgrader under vintern, så kan du i nödfall korta in grenarna. Alt. att du tar in den i ditt svalaste rum inomhus, det bör vara ljust och ca. 15-18 grader. Den kommer att tappa en massa blad men om den håller sig i liv till våren så gör det inget, då ska man ju ändå klippa den och så kommer det nya blad.

Mer om änglatrumpet och övervintringen kan du läsa här:
http://www.odla.nu/artiklar/trumpeter.shtml

Sylvia