Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Änglatrumpet

Hej!
Jag har precis tagit in min änglatrumpet (min första, jag köpte den på Ulriksdals flower show i sommar). Den var i full fart när jag tog in den så jag har tyvärr fått se massor av knoppar rasa till golvet. Dock har jag i alla fall några stora knoppar som nog kommer.

Den har fått flera grenar som har blommor. De kommer längst ned på plantan. Och nu har jag en till på G som kommer upp ur jorden.

När jag tittar på bilder av änglatrumpeter så verkar det oftast bara vara en stam.

Jag undrar nu - vad ska man tänka på när det gäller nya skott och grenar? Är det något särskilt jag ska tänka på nu när den kommer så sent?

Tack för en trevlig sida!
Yvonne

Odla Svarar: 

Många vill forma sin änglatrumpet som ett träd, dvs. en stam och så en krona. Men det hindrar inte dig att ha din som en buske, alltså flera stammar ända nerifrån jorden. Det är en smaksak och båda formerna fungerar bra.

Har du den inne i boningsrummet så gör det inget om det kommer fler grenar.

Du formar den sedan på våren som du vill ha det. Tänk dock på att änglatrumpetgrenarna blommar först efter att de har grenat sig, och grenar sig gör de när man klipper av grenen i valfri höjd, de grenar sig alltså strax efter klippstället.

Sylvia