Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Änglatrumpet

Hej!
Har en Änglatrumpet som är tre år. Den har varit sen att blomma i sommar. Ej förrän i slutet av September blomma den rikligt med ett hundratals blommor. Min fråga är nu. Varför tog den ej emot vattningen sista Veckan den blommade utan vissnade ner. Är det någon ide att Vinterförvara den?

Tacksam för svar.
Alf i Norrbotten.

Odla Svarar: 

Kollade du om det hade varit frost så att växten tog skada av det eller om den hade stått länge utan vatten så att jordklumpen var genomtorr? Då kan det ha varit svårt att vattna, annat än genom att sänka ner hela krukan i vatten. Men kanske det går att rädda den, om inte stammen också är torr?

Försök vattna och ta sedan in den i ett svalt utrymme. Det gör inget om den inte har blad så länge stammen lever. Vattna bara lite under vintern.

För att den ska börja blomma tidigare bör du ta fram den tidigare, i slutet av februari - början på mars, för att den hinner bilda skott som blommar tidigare. Ha den först inomhus tills det är tillräckligt varmt att ha den ute.

Sylvia