Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ang växter

Hej Sylvia
Vi har köpt en gammal ridskola med mark till och ska nu börja planera trädgård. Det är mycket blött här och har varit hagar åt hästarna. Jag är inne på att göra en stor örtträdgård men också sätta lite buskar och blommor. Vi planerar också att rama in vissa områden med häck eller sätta träd.

Jag undrar nu vad kan du rekommendera mej för växer som passar in här. Det är zon 3 tror jag. Vi bor vid Vänern, Kristinehamn. I och med det inte finns några speciella träd blåser det mycket. Det är blöt mark och lerjord på sina stället annars odlas det på åkrarna runt omkring oss. Vi har 6.2 ha som ska prydas. Vissa ställen kommer vi låta vara gräsmatta och fortsatt hästhage.

Jag är tacksam om du kan ge mej lite råd.
Med vänliga hälsningar
Heidi Hagberg

Odla svarar:

Det är jättesvårt att planera om man inte kan se stället med alla dess aspekter. Du skulle nog få bäst hjälp av att ta dit en trädgårdsarkitekt eller -designer. Kolla Gula Sidorna efter sådana. Det blir inte särskilt dyrt och man slipper göra en massa fel och sparar därmed pengar. Så beställ tid och få en plan gjord, så att du sedan kan jobba själv med den som underlag.

Vad den blöta, leriga jorden bekommer så kanske du skulle plantera en samling korgvide där? De suger upp mycket vatten och växer bra även på blöt lera. De ger också snabbt vindskydd. Sedan kan du använda av vidjorna till att göra allehanda trädgårdsgrejer av dem, allt från kompostbehållare till rabattkanter och blomkorgar!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB