Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ang. eget rotningsmedel

Har gjort eget rotningsmedel med hjälp av videkvistar som jag har krossat lite och delat, i en burk med vatten. Min fråga är hur länge de ska vara där i innan jag kan ta bort kvistarna och stoppa i kvistar som jag vill ha rötter på? Hur länge ska de stå där i burken? Och vilka sorters växter kan man lyckas med på detta sätt?

Hur länge håller sig detta, när behöver jag göra nytt rotningsmedel? Hur mycket vatten ska man ha i burken, bara så att det täcker kvistdelarna eller mer, när man gör rotningsmedlet?

Är jättetacksam för svar.
Med vänliga hälsningar
/ Sarah

Odla Svarar: 

De behöver inte stå länge alls. Jag brukar stoppa i några videkvistar i samma burk samtidigt med kvistar som jag önskar få rötter på, och de står med "fötterna i vatten och huvudet ovanför".

Det är främst de mer svårrotade vedartade växterna man kan lyckas med detta metod, men man kan pröva det med vilka sticklingar som helst.

Det lönar sig knappast att spara medlet, man kan ju hämta nya videkvistar allt eftersom man behöver "rotningsmedel".

Sylvia