Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ang. blåbärstry och vindruva

Hej Sylvia! Jag har två frågor ang. växtköp jag gjort hos odla.nu

Ett: Jag har köpt blåbärstry och tänkte läsa mig till hur den ska planeras och så och hittade din artikel om just detta och där stod att den gärna ska planteras tillsammans med en annan sorts blåbärstry för att få bästa skörd. Men det fanns inte fler att köpa och det stod inget om det i köpinfon. Det står heller inget namn på den jag köpt så hur vet jag "vem" jag har? Vad tror du? Jag vill såklart ha optimal skörd!

Två: Jag behöver få reda på i vilken jord jag ska plantera min vinranka i jag har köpt 'Einset' och i era artiklar står att vissa vill absolut ha typ rododendronjord andra typ rosjord men jag vet ju inte vilken typ just denna ranka hör till och jag vill verkligen få rätt eftersom den ska stå i en stor kruka!

Otroligt tacksam för svar!! Mvh Cattis

Odla svarar:

Hej! Jag har kollat med försäljningssidan, de säger att det är den ursprungliga arten vi säljer och alltså ingen namnsort. Det är möjligt det blir större skörd med olika namnsorter men det ska bli bär även om man bara har en sort. Två av samma art/sort går alltså bra och en ensam buske kan också få ett o annat bär ändå.

'Einset' är en "riktig" vindruva, Vitis vinifera, så den ska inte ha surjord. Gärna lite lerig jord, men du behöver inte kalka, leran innehåller redan kalk. Ingen överdriven gödsling heller, vin brukar ge godare druvor om de växer lite "magert" och lerjorden är ganska näringsrik.

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB