Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Äng

Vi har en "äng" ca 600 kvm i söderläge (halva skuggad av träd) som länge varit i vanhävd. Vi försöker nu öka blomprakten och minska mossan och har gjort på två sätt. På ena halvan (den skuggiga) har vi i år fräst upp jorden och tagit bort all mossa, harvat och sått (ängsfröblandning) och gått över med vält. Den andra halvan jordfräste vi förra året och planterade ängsfrön i 30x30 cm-rutor. På den delen har mossan delvis återhämtat sig. Nu börjar det spira på den nysådda delen. Hur ska vi bäst sköta den för att inte mossan ska återkomma? Ska vi kalka? Använda järnsulfat? Hur påverkar dessa tillvägagångssätt blomningen? Hela ängen är näringsfattig (inte en enda maskros t.ex.) sandjord och hur ska vi göra med mossan på den andra delen?

Om vi förstått allt rätt så ska ängen sedan först fagas på våren (är det att kratta, räfsa?). Vi har läst om försommarslåtter och slåtter efter att fröna fallit i juli/augusti. Vad innebär försommarslåtter, när ska det ske, ska höet bort då precis som vid slåttern i juli/aug.?

Tack på förhand
Barbro

Odla svarar:

Tyvärr är jag inte riktig haj på detta med ängar, men här bör du hitta relevant info: http://www.pratensis.se/ Man kan också fråga dem om man undrar något.

Sylvia

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB