Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ändrade förutsättningar för woodland

Hej, vi var tvungna att ta ned en gammal ek som skapat skugga åt ett woodlandområde på tomten. Nu befinner sig delar av området i skarp sol medan andra fortfarande har visst skydd bakom en klippa i norrläge. Hur bör vi tänka för att bevara denna plantering och hindra att den tar skada av de nya förutsättningarna. Ska vi ge upp och tänka om eller kan vi plantera något som snabbt blir högt och ger ny skugga? Vi kan tänka oss plantera ett nytt träd men det tar troligen lång tid innan den kan skänka samma skugga som den gamla eken.

Mvh Stina

Odla svarar:

Ni kan förstås beställa ett nytt träd som redan är ganska stort. Sådana träd levereras av större anläggningsfirmor, men man kan också fråga kommunens parkförvaltning om de ev. kan sälja ett större träd till er. Fråga om de kan komma med det och ev. också plantera. Större träd kostar förstås en slant men kan vara värt det.

Annars skulle ni kanske kunna bygga en fristående pergola med tak av lagom glesa slanor så att den skuggar växterna under. Man kan låta snabbväxande klätterväxter klättra på pergolan, t.ex. skogsklematis och liknande.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB