Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Amaryllisen "Vivaldi"

Hejsan,
jag har köpt en amaryllis på ica som heter "Vivaldi" men jag hittar inget om den på google. Det jag undrar är om den är väldigt ovanlig och hur många blommor den brukar få på en stängel. min kom med två stänglar efter varandra och den första var det 5 blommor på och den andra 7 blommor på. Vill bara veta om det är ovanligt. Har bild på den om du behöver se den.

tack på förhand.
Sissi

Odla Svarar: 

Hippeastrum 'Vivaldi' med rosa/vita blommor är inte så ovanlig. Däremot är det något ovanligt att hitta den med namn i vanlig handel! Jag och många andra med mig retar mig för att det sällan står namn på de "amaryllis"lökarna som säljs i "lösvikt", dvs. lösa från stora lådor, där man bl.a. kan hitta denna sort.

Vanligen står det bara röd, vit, rosa eller rosavit på lådan och därmed basta! Du hade tur som hittade en namnad lök. Sköt den nu väl så gläder den dig i många år!

Här kan du läsa mer om "amaryllis":
http://www.odla.nu/artiklar/amaryllis.shtml

Sylvia