Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Amaryllis

Hej Sylvia! Vi är flera som reagerat på att våra amaryllisar vid jultid och något senare inte fungerat som de borde, trots skötsel "som vanligt".

Min 'Carmen' har kommit med först en sedan en till stängel á 4 klockor vardera. Men de har blivit vissna innan de slagit ut – varför?

Det kommer en till knopp, den är liten än, som säkert bara har en-två klockor och den är blek. Har den haft för lite ljus tro? Eller möjligen inte tillräckligt varmt…konstigt.

Kan du också ge råd om man ska ge näring tidigare än vanligt eftersom det blev så här och då det inte är riktigt bra ljus än? Vore mycket tacksam för råd, vidarebefordrar det sedan.

Med vänlig hälsning och trevlig helg Lena

Odla svarar:

Hej!

Det kan hända att näringen tar slut om det kommer många blommor, så det går bra att börja näringsvattna redan tidigare om löken har blommat mycket. Ge den också mycket ljus så den orkar.

Ibland fastnar den första knoppen när den är på väg upp eller ser liten och blek ut, t o m vissnar ibland. Detta brukar bero på att amaryllisen får vatten "för tidigt", d v s man ska vattna vid planteringen men sedan inget mer innan knoppen har kommit upp ordentligt. Annars börjar löken skjuta ut blad och bladutvecklingen tar så mycket kraft att löken inte orkar sörja för blomknoppen.

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB