Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Altanrabatt

AltanrabattHej!
Skulle vilja ha förslag på buskar till rabatt utanför en 6 m lång altan. Det ska se fint ut även på vintern.

Bifogar en sommarbild och två bilder tagna idag.

Trädet är ett silverpäron och det vill vi har kvar. Perukbusken är fin på sommaren. Rosorna är Bonica. Den vita Ölandstoken kan tas bort.

Skulle vilja ha några vintergröna växter som inte blir så höga eftersom vi vill se perennrabatten som är till höger när vi sitter på altanen. På den tomma platsen satt en lavendel på stam som står inomhus på vintern. Det kan ha en annan plats till sommaren. Vill inte ha för mycket som blommar eftersom perennrabatten är dominerande.

Läget är söder.

Hälsningar
Agneta

Odla Svarar: 

Vad skulle du tycka om denna komplettering?

Behåll den ena token, den andra kan du flytta längre ut till vänster, "bakom" spaljén, Kan du hitta en sådan där spiralklippt smal buxbom så vore den kul, annars kan du också ha en smal idegran eller raket-en.

AltanrabattDom övriga barrväxterna är förslag, men det finns liknande om du inte hittar just dessa sorter. Fast hos Zetas t.ex. bör dom finnas.

En vit fjärilsbuske ökar liv och rörelse på sensommaren med alla fjärilar som kommer och spisar.

Ett lästips om du vill kolla på barrväxterna och få ännu fler förslag: http://www.odla.nu/arkiv/rec/rec_29.shtml Finns säkert på biblioteket och även i bokhandeln.

Sylvia