Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Aloe vera bebisplanta, skötsel

Hej!
Har precis fått hem en liten aloe vera bebisplanta. och jag har egentligen ingen aning alls om hur man ska sköta den som?

Hur ofta ska den vattnas?
Gödsel?
Bästa jord för den?

Just nu står den i en lite kruka som inte är allt för liten då det är en mycket liten planta. Vanlig blomjord tror jag det är och jag har vattnat den så fort jag sett den varit snustorr. Står i ett soligt fönster där solen står på fram till eftermiddag.

Hjälp tack!
/Emma

Odla Svarar: 

Den vill ha väldränerad, sandblandad jord med kalk. Plantera den och vattna igenom. Den är en suckulent växt och ska inte vattnas lika mycket som "andra" växter, utan låt jordytan torka innan du vattnar nästa gång. Kan gödslas med vanlig blomsternäring men med bara halv dos av det rekommenderade och med längre intervaller.

Sylvia