Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Almbeskärning

Vi har en gammal allé med almar som blivit ruttna och börjar falla ner i bitar. Hur kan man föryngra dessa? De är säkert 30m höga och har redan kraschat en bil... Vi tänkte hyra en skylift och ta ner dem i bitar, men vet inte hur stor beskärning de tål nu när de är så gamla. Min sambo är van skogshuggare.

Hälsningar Lisa

Odla Svarar: 

Utan har sett det, är det svårt att säga, men jag tror nog inte renovering är möjligt, utan det är säkrare med en nyplantering.

Och de nya ska helst inte vara almar, då de kan också drabbas av almsjuka som ni möjligen har i de gamla? Välj hellre något annat, lindar e.d. Det finns att köpa stora träd, så man behöver inte vara utan allé så länge.

Men för att på plats bedöma läget tycker jag att ni bör ta dit en trädvårdare. Då jag inte vet var ni finns så kan jag inte rekommendera någon, men ring och fråga t.ex. här: http://www.tradmastarna.se/

Sylvia