Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Alltför ytligt planterade lökar

Jag planterade häromdagen ut narcisser, krokus och hyacint i krukor på terrassen, men så att lökarna blev lika högt uppe vid ytan som i fördrivningskrukorna, dvs. en bra bit av löken sticker upp. Vad ska jag göra nu? Vore det bättre att ta upp dem igen och plantera om dem än en gång, eller har de någon möjlighet att klara sig så?

Anna

Odla Svarar: 

Menar du att du satte dom ut nu i kylan?? Det har ju varit frost i hela landet... Det skulle varit bättre att ha dom i någon plats där det är några plusgrader, ca. 10-12 grader. De behöver rota sig och för det behövs det lite värme.

Om du inte kan täcka dom ordentligt med mer jord i samma kruka, så ta in dom i något utrymme där det är något varmare. Sedan kan du ev. flytta dem till en större/djupare kruka när de har tinat upp ordentligt och hoppas att inte kylan har hunnit förstöra blomanlaget. När de har stått lite varmare några veckor kan du ta ut dem till terrassen igen och täcka med vinterskyddsfleece e.d. om det fortfarande är minusgrader.

I och för sig gör det inget på drivlökar om löken tittar fram lite, men det gäller just drivlökar som drivs i blom i varmare utrymme. Är de menade att stå ute i kylan så bör de vara ordentligt täckta så att inte frosten förstör dem.

Sylvia