Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Allmän odling

Hej! Johan heter jag och jag har en del frågor allmänt kring odling. Det är första gången jag odlar och jag odlar främst kryddväxter.

Igår sådde jag frön i ett par odlinglådor och nu dagen efter har myrorna börjat känna sig hemma där. Är myrdosor bästa sättet att få bort dom?

I början av april sådde jag cayenne long slim chili och jag märkte att dom började blekna och förlorade den gröna färgen samt började se lite vissna ut. Sedan ett tag sen så har jag haft dom ute innanför våra glasdörrar istället men dom har inte återhämtat sig. Ska jag köpa nya frön och börja om? Vi får det väldigt varmt hemma i köket där det är lämpligast att odla men är risken så att det blir för varmt?

Jag har funderar på att köpa växthus, spelar det någon roll om det är glas eller plast?

Tacksam för svar! Mvh/ Johan

Odla svarar:

Hej! Myror i ätbara växter är ett problem, man kan ju inte strö Myrr e.d. där. Så myrdosor är ett sätt att bli av med dem.

Jag funderar om du inte har för små krukor och dålig jord till dina chilisar? De "äter" mycket och behöver ganska så rejäla krukor med högklassig grönsaksjord samt att de måste passas med gödselvatten ca en gång per vecka. De får heller aldrig torka ut.

Under sommaren kanske du kan ha dina växter ute på balkongen eller om du odlar i trädgården, på altan eller annat skyddat ställe. Ha dem inte i full solgass om de riskerar att torka.

Växthus behöver du främst under vårar och höstar om du vill förlänga säsongen och kanske gotta dig själv där bland alla växterna också. Glashus är alltid skönare än plast, men sedan beror det ju på hur du tänker använda det och hur stort du vill ha det. Läs på olika växthussajter och det finns mycket att läsa om växthus även här på Odla!

Med vänlig hälsning Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB