Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Allergi

Hej!
Jag bor tillsammans med min pojkvän och jag skulle jättegärna vilja ha en julblomma i fönstret. problemet är bara att min pojkvän har mild astma och pollen/gräs allergi och vill inte att blommorna ska lukta. Kan jag ha blommor som Amaryllis och julstjärna? Har du något annat bra alternativ annars?

tack på förhand!
/ Sarah

Odla Svarar: 

Amaryllis har mycket pollen, så den bör han inte vara i närheten av om han har pollenallergi. Men julstjärna tåls av många allergiker så länge man inte rör den (innehåller mjölksaft som kan irritera en den), liksom azalea och julbegonia.

Här är Blomsterfrämjandets listor på olika växter, bygger på Astma- och allergiförbundets data:

http://www.blomsterframjandet.se/aktuellt/tips.asp#54 (rulla ner på sidan)

Sylvia