Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Algomin för gräsmattor

Har en stor gräsmatta ca 2000 m2 som är mycket bevuxen med mossa. Har genom årens lopp kalkat och gödslat men inte sett någon märkbar förbättring. Förra året gödslade jag mycket med algomin, i februari månad. Och se mycket av mossan försvann mycket tror beroende på att algominet gick ner i jorden tack vare regn och fuktighet i jorden. Avser att göra likadant i år men "expertisen" säger att man inte bör gödsla förrän temperaturen i jorden är ca 10 grader C. Om jag skall vänta till april månad och gödsla och det inte kommer något regn så måste jag ju ändå klippa gräsmattan med risk för att jag suger upp algominet och som då inte gjort någon nytta.

Några "experter" säger att om man gödslar för tidigt gynnar man tillväxten av mossa? Kan det stämma? Det är emellertid inte min erfarenhet.

Tacksam för svar.
Thorsten

Odla svarar:

Det var nog kalken i Algominet som gick ner och gjorde nytta. Så samma effekt bör du får med vanlig kalk nu under vintern, sedan kan du köra en omgång till med Algomin när temperaturen är högre senare på våren och näringen i den också kommer till nytta. Berätta gärna hur det gick!

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB