Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Algomin gräsmatta

I våras gödslade jag gräsmattan med Algomin men den ser ut som om den aldrig hade fått gödning. Nu ger jag den lite Kalksalpeter också. Kanske Algomin inte passar för gräsmatta? Gav även mina krukväxter inomhus några korn Algomin men de smälter inte utan ligger likadana nu som för ett halvår sedan.

/Maj-Elén

Odla svarar:

Hej Maj-Elén

Det finns ingen bättre gräsgödsel än Algomin! Kolla om du använt Algomin Trädgård i stället för Algomin Gräsgödsel. Algomin Trädgård innehåller nämligen lite kväve och ger då inte så kraftig tillväxt.

Angående Dina krukväxter så är det så att Algomin förutom gödsel innehåller kalk och ett bindemedel för att det ska vara lätt att sprida. Kalken kan ligga kvar i klumpar efter ganska lång tid men gödseln i kornet har gett sin näring ändå. Gödsel smälter aldrig utan löses upp av vattnet olika fort beroende på vilken typ vi pratar om. Kalksalpeter är ett snabbverkande gödsel som också snabbt förlorar sin gödselförmåga. Algomin Gräsgödsel innehåller två olika kvävetyper, en som är direktverkande och en som är långtidsverkande. Det ger den bästa utvecklingen på gräsmattan.

MVH Jankov

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB