Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Äldre trädgård

Bor i Helsingborg och har en äldre trädgård med bl.a. Rododendron (surjord?) och en blandad kompott av växter, bl.a. aklejor, som kommer där de själva vill. På sina ställen är jordlagret inte så djupt. Eftersom jag inte har koll på var det finns växter jag vill bevara vågar jag inte gräva speciellt mycket.

Min fråga är, kan jag hälla på jord där jag vill förbättra, och kommer befintliga växter kunna komma upp? I så fall, hur tjockt jordlager och vilken typ av jord?

Birgitta

Odla Svarar: 

Du kan hälla på jord, men ta det i etapper, alltså inte för mycket på en gång utan hellre flera omgångar allt eftersom du ser att det fungerar. Börja med ca. 5 cm. Det finns en bra jord för sådant här ändamål, den heter Hasselfors R-dress. Men du kan också använda kogödsel blandad med plantjord, den är dock inte lika effektiv på gamla, utsugna jordar. Till roddisarna kan du lägga till den speciella Rhododendronjorden som finns också att köpa i säck.

Sylvia