Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Äkta valnötsträd

Hej!
Köpte förra året ett litet äkta valnötsträd. Det har fått stå i kruka i vinter, i svalt ljust förvar, nu har det flyttat ut i växthus, i krukan. Vågar jag plantera ut det i år och vad ska jag tänka på för att det ska trivas. Vi bor i södra halland.

Tack från Bitte

Odla Svarar: 

Beror på hur litet det är, om det är bättre att låta det stå i kruka på tillväxt några år. Är det över 1 m och relativt grovt, så kan du pröva att bereda en varm, vindskyddad, solig växtplats till det med porös, djup, mullhaltig jord med bra vattenhållande förmåga. Gillar högt pH-värde, uppemot 7.0. Gödsla med välförmultnad kompost och välbrunnen stallgödsel på våren.

Sylvia