Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Akleja - öppen jord

Hej,
jag har köpt två sorters akleja petticoat och tower light blue. Jag har tänkt ha dem i anslutning till ett stenparti där det inte är öppen jord. Kräver det öppen jord/rabatt eller går det bra som jag tänkt. Såg aklejor på Gotland växa halvvilt i landskapet. Kan jag så direkt på växtplatsen? När i så fall? Öppna upp vid sådd?

Jag bor i Sthlms län -Värmdö
Barbro

Odla Svarar: 

Visst kan du så direkt på växtplatsen men då får du passa så att andra växter inte tar över innan de har hunnit gro och bilda plantor. De blommar då året efter sådd.

Annars kan du så nu i förkultur, skola om och plantera färdiga plantor på växtplatsen på våren. Kan hända ibland att de då blommar redan första sommaren på hösten.

De kräver inte öppen jord men måste ju ha plats att utvecklas, alltså ingen kraftig rotkonkurrens av andra växter.

Sylvia