Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Afrikas blå lilja

Suck. Köpte Afrikas blå lilja från ett postorderföretag. Planterade och skötte enligt anvisning. Den växte med fina blad; men ingen blomning. Har sovit på glasverandan i vinter och nu vaknat. Små gröna skott sticker upp. Tog in den i värmen och vattnar med lite lite näring i. VAD ska jag göra för att få se den blomma i år? Förra sommaren stod den ute, skyddat men soligt.

Hade såna förhoppningar... Kan det vara skräp; som övrigt jag köpte därifrån, som inte på långa vägar motsvarat förväntningarna?

Tacksam för goda råd.
C

Odla Svarar: 

Tyvärr är det ofta så med dessa liljor att de blomvägrar de första åren man har dem. Jag väntade också i flera år på att de behagade börja blomma, men nu gör de det!

Denna växt vill också stå tämligen trångt och börjar blomma först när krukan är ganska full av rötter, så byt inte till en stor kruka för tidigt, utan lägg bara på lite ny jord vid behov.

Är glasverandan vinterbonad, dvs det inte blir minusgrader där, kunde du gott låtit den stå kvar där. Inne drar den lätt i höjden och det blir en massa blad men inga blommor.

Sylvia