Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Afrikas blå lilja

Suck. Köpte Afrikas blå lilja från ett postorderföretag. Planterade och skötte enligt anvisning. Den växte med fina blad; men ingen blomning. Har sovit på glasverandan i vinter och nu vaknat. Små gröna skott sticker upp. Tog in den i värmen och vattnar med lite lite näring i. VAD ska jag göra för att få se den blomma i år? Förra sommaren stod den ute, skyddat men soligt.

Hade såna förhoppningar... Kan det vara skräp; som övrigt jag köpte därifrån, som inte på långa vägar motsvarat förväntningarna?

Tacksam för goda råd.
C

Odla svarar:

Tyvärr är det ofta så med dessa liljor att de blomvägrar de första åren man har dem. Jag väntade också i flera år på att de behagade börja blomma, men nu gör de det!

Denna växt vill också stå tämligen trångt och börjar blomma först när krukan är ganska full av rötter, så byt inte till en stor kruka för tidigt, utan lägg bara på lite ny jord vid behov.

Är glasverandan vinterbonad, dvs det inte blir minusgrader där, kunde du gott låtit den stå kvar där. Inne drar den lätt i höjden och det blir en massa blad men inga blommor.

Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB