Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Abraham Darby

Hej!
Jag fick i somras Austinrosen Abraham Darby. Den är nog egentligen inte härdig här (snarare zon 4), men jag ville inte såra givaren utan behöll rosen. Den har blommat underbart i sommar och jag är så glad för den. Nu är jag rädd att den ska förfrysa i vinter.

Till hösten har jag tänkt kupa den. Ska jag lägga på både jord och täckbark? Bör jag täcka med säckväv? Ska jag i så fall täcka hela (den lilla) busken) eller bara närmast marken? Är det något mer jag kan göra för den?

Tacksam för svar.
Millan

Odla svarar:

Om den inte är härdig hos dig (var bor du??) så kunde du ju ha odlat den i en stor kruka, som du sedan kunde tagit in i källaren e.d. frostfri plats. Men du har alltså planterat den i rabatten och det betyder att du får täcka ordentligt och hoppas på det bästa!! Men någon garanti vågar jag inte ge.

Börja med att lägga upp sand närmast stammen, kupa upp ordentligt. Sedan ett lager torra löv, bred ut ordentligt på större område runt rosen, sedan kan du ta granruskor som håller dem på plats. Senare när frosten har kommit, kan du dessutom täcka med vinterskyddsväv eller säckväv i flera lager, hela rosen. Sedan får vi hoppas på ett tjockt snölager som också kan isolera mot kyla.

Jag håller tummarna, rapportera gärna till våren om den klarade sig!
Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB