Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

40-talshus och trädgård

Vi köpte ett rött falu hus byggt på 40 talet, ligger i södra dalarna. Det är roligt om man kan plantera bara med växter som passar denna omgivning. Ingen kinesisk trädgård utan gammeldags passar ju bra här. Idag finns det Äppel, löv och barrträd samt ett stenröse med växter, samt vid entrétrappan höga rosenbuskar. Vad mer kan man plantera av blommor och ev. buskar?

Tack för hjälpen.
Mvh Sirpa

Odla svarar:

Det är gammaldags buskar och perenner som passar i sådana miljöer, förutom det du redan nämnde. Av buskar passar ju så klart syrener, schersminer, pärlbuske och gammaldags buskrosor bra.

Så kanske en stor, gammaldags perennrabatt med höga, ståtliga perenner i bakgrunden och lägre i förgrunden. Solbrud, stormhattar, höstastrar, höstanemoner, blåklockor, nävor, iris, riddarsporrar, pioner... för att nämna några.

Glöm inte plantera gammaldags tulpaner och påsk- och pingstliljor i gluggarna på hösten! Pärlhyacinter och scilla passar bra också.

Tänk dock på färgen! Falurött "tål" t.ex. inte blårosa nyanser intill sig, det passar bättre med varma nyanser som aprikosrosa samt vitt, ljusgult och varmrött med dragning åt orange. Klart blåa nyanser passar också bra, däremot står inte olika lila nyanser så bra mot falurött.

Lycka till!
Sylvia

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB